tisdag 23 september 2014

Samba-skateboarding

Det gick inte så överdrivet bra för Brasilien i fotbolls-VM...



...men det har på senare tid gått väldigt bra för brasilianske, f d underbarnet, Rodrigo Teixeira, eller kort och gott: TX. Han försvann från rampljuset under andra halvan av 00-talet, men har senaste åren gjort en fin "comeback", bland annat hos Adidas.




Han passar bra där, och jag har väntat länge på att han skulle få en pro model. Nu verkar det ha hänt och det är inte mer än rätt, med den impact han har haft och betydelse för den tekniska åkningen som dessutom utförs MED STIL. Han visade tidigt att det går att vara extremt trickorienterad samtidigt som det utförs på ett väldigt estetiskt sätt.

Han utmanade då främst Koston, som dock väl aldrig varit känd för sin sköna stil. Han var definitivt en av de främsta pionjärerna för dagens extremt tekniska switch-åkning, och han bör äras för detta, oavsett vad man gillar för typ av skateboardåkning personligen. Om saker och ting görs med stil är alla typer av åkning underbar att beskåda.

Här är hans, för sin tid sjuka, part från éS Menikmati (2000), som tål att ses många gånger om:


...samt extramaterial från inspelningen av den som dök upp härom året:



Jag snubblade på denna annons på Tradera idag, men hittar skomodellen inte nånstans på webben. Ser trevliga ut. Slimmade, cleana, gör inte mycket väsen av sig utåt. Men säkert proppade med teknik. Precis som TX själv. Synd att det var fel storlek för undertecknad bara... men har du 42,5 på blana, så kan du gå in och buda loss på exklusiviteten.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar